De ce este important pentru copii să practice înot?

Inotul este unul dintre cele mai complete sporturi care exista. În plus față de numărul mare de mușchi implicate, mediul acvatic înot este ideal pentru menținerea unui sistem cardiovascular sanatos, practic orice varsta. La copii, în plus, regleaza colesterolul si previne obezitatea. În ciuda a tot ceea ce, în prezent, doar practicată de 8% din copii.Medicii au explicat deja de nenumărate ori în beneficiile de exercitii pentru copii. Cu toate acestea, există întotdeauna unele sporturi care sunt mai complete decat altele. În acest sens, inotul este una dintre cele mai benefice, cum este indicat de spaniolă Heart Foundation.

înot
Beneficiile de înot

Specialiștii sunt de acord că practica acest înot sport este benefic pentru multe părți ale corpului, deoarece acestea implică mai multe grupe musculare. În plus, este o modalitate buna de a preveni afecțiuni precum hipertensiune arterială sau de a fi excesul de greutate. Aici, este demn de amintit că 80% dintre copiii care suferă de obezitate va suferi când ești adult.Înot, de asemenea, te ține într-o stare sănătoasă sistemul circulator, deoarece ajută la menținerea unui nivel sănătos de colesterol și previne apariția aterosclerozei. Dar beneficiile nu se termina aici. Chiar și copiii care suferă de diabet zaharat pot vedea îmbunătățit metabolismul, pentru că înot reduce nivelul de glucoză în sânge, și, în plus, crește eficacitatea insulinei.

Mai mult decât atât, înot oferă toate beneficiile de toate sporturile, ca și o ameliorare a răspunsului cardiovascular la efort. Pentru a fi o disciplină sportivă foarte tehnice, înot, crește flexibilitatea, și promovează coordonarea și agilitatea. În cele din urmă, ar trebui remarcat faptul că înot ajută la stimularea adecvată a persoanelor cu probleme neurologice și paralizie cerebrală.Nu trebuie uitat că de înot, ca cele mai multe sporturi, încurajează socializarea. În acest caz, cu un plus: copiii să dobândească conceptele și capacitatea de salvare. Este de remarcat faptul că utilizarea de costum este o formă de auto-acceptare, și, de asemenea, de respect față de ceilalți.Cele trei faze principale care se întâmplă în fiecare copil să învețe să înoate sunt următoarele:

1 – de Supraviețuire. În acest moment copiii sunt învățați să se familiarizeze cu apa, pentru a respira, și, mai târziu, să plutească. Când încrederea este deja bine stabilit, învață de propulsie pentru mediul acvatic.
2 – Autonomie. Aici sunteți deja de lucru cu compensează, pauzele și jocuri în apă.
3 – Tehnica. Incepe sa practici inotul ca un sport disciplina. Învețe pe copii despre diferite stiluri și modalități de concurență.

Pentru copiii dvs. de a practica înot, este suficient să se ia în considerare următoarele măsuri de precauție:
• Intensitatea de sesiuni ar trebui să fie crescut treptat.
• Idealul este de a merge practicarea puțin câte puțin până când voi ajunge la trei sedinte saptamanale de 30 de minute. Instruirea trebuie să fie întotdeauna adaptate la maturitate, atât fizică, cât și psihologică) a fiecărui copil.
• Este esențial să fac un duș înainte și după sesiune.
• Dota copilul cu încălțăminte corespunzătoare pentru a preveni mucegai în bazine de înot și dușuri. Pălăria și ochelarii de soare sunt, de asemenea, instrumente esențiale.
• Utilizați întotdeauna o protecție înot adecvată soare dacă practica este în aer liber.