Insulele Scilly swimrun: o nouă aventură sălbatică

„Va fi incredibil,” am auzit un local explicații. „Au de gând să înoate tot drumul la Tresco și înapoi din nou.” De fapt, e mai rău decât asta, m-am gândit, așa cum am încercat să merg pe pre-cursa de nervi. Ne-ar fi alternând între înot și de funcționare de peste șase dintre Insulele Scilly, pe vârful de sud a Cornwall. Nici o oprire. Nici o schimbare de haine. Doar un costum și o pereche de traseu pantofi. Bine ati venit la sportul de swimrun, inventat de doi suedezi aventurieri cu o înclinație pentru beat pariuri.

În ciuda faptului că sunt treaz, am fost pe mâini și genunchi în primele 10 minute ale cursei ca ne-am cățărat pe stânci alunecoase în mare. Înainte de a-mi pune un 2km de înot de la St Mary a Tresco urmată de o suplimentare de 35 km de insula țopăit peste punctul cel mai sudic din Insulele Britanice înainte de linia de sosire.

Multe n-ar face niciodată așa de departe. Epuizat de constanta alternante de roci, nisip, alge marine și pistă de alergare, vor fi ulterior scos din mare pentru propria lor siguranță, ca mareele și curenții de măcinat ceea ce a rămas din energia lor. Chiar și câștigătorii vorbit nu de triumf, dar de relief pe care mama natura l-a scutit chiar mai rău.

Pentru cele mai multe din ultimul deceniu, swimrun a fost limitată la țările Nordice. Cursa a fost pe mai mult de 20 de insule în arhipelagul Stockholm, mai târziu transformat într-un eveniment anual, cunoscut ca ÖtillÖ („ö până ö” este suedeză pentru insula la insula). Dar zvonuri de o noua aventura sport au fost de raspandire.

În acest an, la Isles of Scilly au fost alese pentru a găzdui marea Britanie primul ÖtillÖ cursa. Un ambreiaj de nume celebre, inclusiv un fost înotător de Canal și fostul ministru Britanic triathlete senzație speră să fie primul său câștigătorii. Noi, restul, doar pentru a trăi pentru a spune povestea.

Contemplând cursul trimis furnicaturi pe sira spinarii, dar, privind retrospectiv, am putea avea griji mai puțin. Atmosfera pre – și post-cursa este una de familiaritate și îmbrățișări pentru cei care ajunge la linia de sosire și cei care nu. E antidotul intens și de multe ori sterile și triatlon ironman circuit. În pre-cursa de informare, organizatorii nu mai vorbim de cucerirea dar cufundarea-vă – literalmente – în natură.

Ce e mai mult, niciodată nu ești singur. La fel ca originalul duo suedez care a făcut adevărate asupra lor noaptea târziu pariu, cursa în perechi. A mea a fost Mårten Vidlund, un suedez chirurg cardiac cu umeri mari și un zâmbet blând. El ar fi tovarășul meu, motivator și salvator, dacă este necesar – și eu lui. Ne-ar face la linia de sosire împreună sau nu la toate.

Umerii largi venit foarte util în timpul înot lung picioare ca am plutit în derivă în siaj. Cu atât mai puțin pe stânci și genunchi-mare, apa de mare, am fost nevoiți să wade. Șase ore mai târziu și ne-ar fi fost de înot prin maree înaltă, dar la reflux, Samson Apartamente, între insulele Tresco și Samson, a fost un peisaj de aflorimente stâncoase și abia scufundate nisip. Mersul pe jos a fost o muncă grea de pe coapse, dar mai repede decât în aer.

În creștere cu vacanțe pe plajă, în Cornwall, m-am obișnuit cu noroi cauciuc de alge marine. Astăzi am putea lăsa copleșit de amintiri în derivă și în afară de păduri subacvatice în marea se apropie de insulele Bryher și St. Helen. Astfel nostalgie fost probabil pierdut pe concurenti culcat pe spate pe malul trăgând frenetic mult timp în topuri legat rotund pantofii lor.

În ciuda faptului că a întâlnit niciodată Mårten înainte de – aproape toată lumea asociat înainte de a intra în cursa – am fost o fără sudură duo. O înotătoare puternică și o „mașină de funcționare”, ca mai târziu el ar compliment mine. Cu timpul ne-am lovit de coastă frumoasă traseu rula în jurul valorii de insula St. Martin am avut timp pentru a discuta despre sigiliile uitându-se la noi de la o distanță și râde de un spectator care a intrebat politicos de ce nu am fost difuzate o secțiune abruptă (am nevoie de o pauză).

Fericirea a fost spart doar ca am ajuns la un far pe termen penultima. Traversarea canalului înapoi spre linia de sosire pe insula St. Mary ‘ pune de mai jos. Aceasta a fost intepatura in poveste, care a fost vorbit despre în taină printre concurenti cu o noapte înainte. O oră-plus înota în 13C apă, combaterea curenți și un val în creștere.

În câteva minute, fese au fost deteriorate și nu am putut închide degetele împreună pentru fiecare accident vascular cerebral. Patru participanți au fost scoase de echipele de securitate și o duzină de altele, s-a mutat pentru a preveni ca acestea să fie târât în mare deschisă. La final 7km run-ar simți ca o victorie pentru cei care au făcut-o.

Supraviețuirea mea a fost în jos pentru a Mårten mare umeri și o altă ciudățenie a swimrun – cordonul ombilical, ca as mai târziu se referă la ea. O coarda elastica că mulți concurenți atașa între ele și partenerul lor. Te ține aproape împreună pentru înoată, economisind timp în căutarea pentru fiecare alte în apă deschisă și, dacă sunt poziționate aproape în spatele, de energie. După o scurtă porțiune de crampe în nostru picioare reci ca ne-am urcat pe țărm, ne-am indreptat, frisoane și pedepsiți, la linia de sosire.

La Otillo swimrun campionatul mondial are loc în luna septembrie. Pentru a descoperi mai multe despre Insulele Scilly, du-te la visitislesofscilly.com. Există Skybus zboruri pe tot parcursul anului de la Land ‘ s End și Newquay Aeroporturi, iar între Martie și octombrie, la Exeter Aeroport. Există, de asemenea, un feribot de pasageri din Penzance. Pentru a rezerva călătoria dvs., vizitați islesofscilly-turism.co.marea britanie. Scriitorul a fost invitat la Star Hotel Castel pe St.Mary.